Flytten står för dörren, och det är dags att börja packa. Men hur väljer man rätt flyttkartonger? Hur packar man dem effektivt och säkert? Här kommer några viktiga punkter att tänka på när du står inför uppgiften att välja och använda flyttkartonger.

Välj rätt typ av flyttkartong

Det finns flera olika typer av flyttkartonger att välja mellan. Standardkartonger är vanligtvis runt 60x40x40 cm, men det finns även mindre kartonger för tunga föremål som böcker och större kartonger för lättare, skrymmande föremål som täcken och kuddar. Välj kartong efter vad som ska packas för att underlätta vid flytthjälp göteborg och skydda dina ägodelar, speciellt om planen är att magasinera saker under tiden.

Säkerställa kartongens kvalitet

Kvaliteten på kartongen är av yttersta vikt. En bra flyttkartong bör vara gjord av stark, dubbelwellpapp för att kunna hålla för tunga föremål. Kontrollera att kartongen inte har några skador och att den kan stängas ordentligt.

Effektiv packning

När du packar dina kartonger, börja med de tyngsta föremålen längst ner och de lättare föremålen ovanpå. Använd packpapper, bubbelplast eller kläder för att skydda ömtåliga föremål. Fyll kartongen helt, men se till att du fortfarande kan stänga den ordentligt och att den inte blir för tung att bära.

Märkning av kartonger

För att göra uppackningen enklare, märk varje kartong med vad den innehåller och vilket rum den ska till i ditt nya hem. Du kan även använda olika färger eller symboler för att snabbt kunna identifiera kartongens innehåll. Skriv även ut “Ömtåligt” på kartonger som innehåller brytbart innehåll.

Hantering av särskilda föremål

Vissa föremål kräver särskilda kartonger. Till exempel, kläder som du vill hålla skrynkelfria kan packas i garderobskartonger, medan tavlor och speglar passar bäst i platta, rektangulära kartonger. Se till att du har rätt typ av kartong för varje föremål.

Kartonger för internationella flyttar

Om du planerar en internationell flytt, kan du behöva extra starka kartonger som klarar långa transporter. Det kan även vara en bra idé att försegla kartongerna ordentligt och märka dem med ditt namn och adress för att undvika förvirring vid gränserna.

Återanvändning och återvinning av kartonger

Efter flytten kan du återanvända dina flyttkartonger för förvaring, eller ge bort dem till vänner och familj som ska flytta eller spara dom inför ett flyttstäd. Om du inte har någon användning för dem längre, kom ihåg att återvinna dem korrekt. De flesta flyttkartonger är gjorda av kartong som kan återvinnas. Kontrollera med ditt lokala återvinningscenter om de har specifika riktlinjer för återvinning av kartong.

 

Categories: Flytta