När du har ett dokument som du hemma eller på ditt arbete har gjort klart för tryck så kanske du vill veta om du har gjort rätt och följt alla regler och råd som finns inom tryckeri på det här området. Då har vi här en checklista som vi ska gå igenom för dokumenttryck för att marknadsföra online spel.

När du ska bifoga bilder och typsnitt
Vi börjar med om du vill bifoga dina bilder och typsnitt för ditt casino till ditt tryckeri. Du ska alltså få in dina bilder och typsnitt och annan sådan information i något som kallas för en kompreserad fil. Detta får du genom att i menyerna titta på vart du paketerar filerna och låta det dokument du har vara öppet. På så sätt så kan ditt tryckeri använda sig av variabelt tryck.

Storlek på ditt dokument
Det är väldigt viktigt att du innan du lämnar in dina dokument till ditt tryckeri se till att dessa är i rätt storlek. Ditt tryckeri kommer att trycka dina saker i de proportioner som du lämnat åt dom.

Rensa ditt dokument
I fall man till exempel skapat ett dokument och man har täckt över det innehållet man vill lämna till sitt tryckeri med ett underliggande lager så kan det bli fel då man väl trycker. Bildens totalstorlek kommer att bli mycket större om det är med detaljer på bilden som egentligen inte ska vara där.

Att skapa banor av din text
Innan du lämnar in ditt dokument till ditt tryckeri så kolla upp att du har valt rätt form av typsnitt då vissa typsnitt verkligen inte passar att trycka. De blir dåliga och ser inte ut som du hade tänkt dig då ditt tryckeri är klar. Om man istället gör så att man skapar banor av den text som man vill trycka så blir det grafik istället vilket kommer att se bättre ut väl i tryck.

Rätt typsnitt
Fråga ditt tryckeri om råd på detta om du är osäker själv vilket typsnitt du ska använda dig av för att få den effekten du vill och vilket typsnitt som passar i tryck.

Vektorisering av din grafik
Till de tillfällen då man vill ha stora saker tryckta av sitt tryckeri så bör man ha vektoriserad sitt dokument då man inte begränsas av en viss storlek utan kan få hur stora tryck som helst.

Få rätt upplösning
Jobbar man på tryckeri föredrar man att få dokumenten man ska trycka som har minst 200 dpi. Om man sparar en bild från internet och skulle vilja trycka den så rekommenderar inte tryckeri detta då dessa har cirka 70 dpi.